top of page
MareGreco.com
  • Writer's pictureMare Greco

Λευτέρης Α. Παπαναστασίου, Πρόεδρος της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ.: Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.


Παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κυρίου Ιωάννη Πλακιωτάκη, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου κυρίας Χριστιάνας Καλογήρου και κυρίου Βαγγέλη Κυριαζόπουλου, του Γενικού Διευθυντού της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Γιάννη Μπρατάκου, των Βουλευτών κυρίου Διονύση Χατζηδάκη και κυρίου Κωνσταντίνου Κυρανάκη, Πολιτευτών της Ν.Δ., του Αντιπεριφερειάρχη Αθηνών κυρίου Γιώργου Δημόπουλου, του Αντιπροέδρου του International Propeller Club και Υποψηφίου Ευρωβουλευτή Ν.Δ. κυρίου Γιώργου Ξηραδάκη, επιφανών επιχειρηματιών της Ναυτιλιακής Κοινότητας, του Προέδρου Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων κυρίου Ν. Μαυρίκου, Παραγόντων της Ναυτιλίας, Προέδρων της Ε.Κ.Ο. Υγείας, Πολιτισμού και Γ.Λ.Κ., Μελών και Φίλων της Νέας Δημοκρατίας, η Ειδική Κομματική Οργάνωση Ναυτιλίας Ν.Δ. διοργάνωσε την επίσημη εκδήλωσή της στους φιλόξενους και ιστορικούς χώρους της Αίγλης Ζαππείου, στις 6 Φεβρουαρίου 2020.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ. κύριος Λευτέρης Α. Παπαναστασίου ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως: «Η ελληνική Ναυτιλία είναι διαχρονικά η κινητήριος δύναμη της οικονομικής ζωής της Χώρας μας, ταυτόχρονα δε η παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη. Ως εθνικό κεφάλαιο, πρέπει να έχει ενιαία φωνή, πάνω και πέρα από κόμματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις, με στρατηγική και πνεύμα συναίνεσης και αυτό συντελείται στο ακέραιο από το αρμόδιο υπουργείο και την πολιτική του ηγεσία.

Η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ. διανύει αισίως τον 14ο μήνα λειτουργίας της, εστιάζοντας την προσοχή της στην ικανότητα, το ήθος και το πνεύμα συμμετοχικής δημιουργικότητας όλων των Μελών της. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς καταξιωμένα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας πλαισιώνουν διαρκώς και σταθερά την προσπάθεια μας».

Στη διάρκεια του προηγουμένου έτους, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας πραγματοποίησε Ολομέλειες, επισκέψεις σε Δήμαρχους, Ενώσεις, Σωματεία, Φορείς και παράγοντες της Ναυτιλίας.

Σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής διοργανώθηκε ημερίδα με θεματικό πυρήνα την Ναυτική Εκπαίδευση.

Επίσης ιδρύθηκε η Ειδική Επιτροπή Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων που θα συμβάλλει ουσιαστικά στο δημιουργικό έργο της Οργάνωσης.

Ακόμη, η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ., προέβη σε κινήσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως η προσφορά γεύματος στο Παράρτημα Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (Βούλα) και η χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Πέραμα). Ο Πρόεδρος κύριος Παπαναστασίου ευχαρίστησε από καρδιάς τα Μέλη του Δ.Σ., που με αφοσίωση, προσωπικό χρόνο και μεράκι διοργάνωσαν την εκδήλωση και όλους τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.


Στην ομιλία του, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Ιωάννης Πλακιωτάκης, αφού εξήρε τις προσπάθειες της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ., αναφέρθηκε στους διαγωνισμούς για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της Χώρας μας: «Έχουμε δώσει πολιτική κατεύθυνση στο ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλων ώστε να είμαστε ώριμοι μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2020 να προχωρήσουμε σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η διαφορά μας σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση είναι ότι εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε οικονομικό μοντέλο παραχώρησης ολικής ή μερικής, πώλησης πλειοψηφικού ή μειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Μέσα στο 2020 θα προχωρήσουμε με Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο. Για όλα τα λιμάνια μας υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, διότι βρίσκονται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες κάθε λιμανιού ξεχωριστά.

Σε ό,τι αφορά στα Λιμενικά Ταμεία, όλοι συμφωνούμε πως δεν λειτουργούν ή δεν αξιοποιούνται οι λιμενικές υποδομές της Χώρας όπως θα έπρεπε. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους Δήμους να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις λιμενικές τους υποδομές. Κατά συνέπεια, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οφείλει να έχει στρατηγικό ρόλο για τις λιμενικές υποδομές, για τις οποίες δεν καταγράφεται η ανάπτυξη, η οποία θα έπρεπε. Τα έσοδα από τα Λιμενικά Ταμεία οφείλουν να είναι ανταποδοτικά. Και φέρνω ως παράδειγμα τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Ό,τι εισπράττεις πρέπει να το επενδύεις, διότι μιλάμε για τους κορυφαίους προορισμούς της Χώρας μας. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών, θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης».

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο Υπουργός κύριος Πλακιωτάκης δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό. Μάλιστα, σε μία από αυτές που αφορούσε την επένδυση και τη λειτουργία των Υδατοδρομίων στη Χώρα μας, απάντησε ότι: «Γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ευνοϊκό για την προσέλκυση υποψηφίων επενδυτών. Είναι στα χέρια τους, εφόσον κρίνουν ότι υπάρχουν γραμμές οι οποίες είναι βιώσιμες, να επενδύσουν στο συγκεκριμένο τομέα. Άρα, εμείς ως κυβέρνηση, δημιουργούμε αυτό το πλαίσιο. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τις επενδύσεις».
Η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ. ανανέωσε το ραντεβού της με τα αξιότιμα Μέλη και Φίλους για τις επόμενες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του 2020.टिप्पणियां


bottom of page