top of page
MareGreco.com
  • Writer's pictureMare Greco

Γιώργος Ξηραδάκης: Πολιτεία, Ναυτική Εκπαίδευση και οι προκλήσεις του αύριο

Η παρουσίαση του κυρίου Γιώργου Ξηραδάκη κατά την διάρκεια της ημερίδας με θέμα "Ναυτική Εκπαίδευση - Επαγγελματικός Προσανατολισμός Νέων", την οποία διοργάνωσε η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ. στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Περάματος, στις 16 Νοεμβρίου 2019:
















Ο Γιώργος Ξηραδάκης είναι γέννημα - θρέμμα του Βόλου, αν και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Μεγάλωσε σε ιατρική οικογένεια, αλλά τον μάγεψε η μεγαλοσύνη της Ελληνικής Ναυτιλίας, με την οποία και ασχολείται σε όλη του τη ζωή. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, εργάστηκε σε Ελληνικά πλοία ως Αξιωματικός Γέφυρας και συνέχισε τις σπουδές του στη Μεγάλη Βρετανία στο City of London Polytechnic και ακολούθως στην Ουαλία όπου απέκτησε MSc in Maritime Studies από το University of Wales. Εργάστηκε στη Γαλλική τράπεζα Credit Lyonnais, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Παρίσι ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος.

Το 1999 ίδρυσε την εταιρεία XRTC Business Consultants ΕΠΕ, η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais και Natixis) . Το 2010 η εταιρεία του πραγματοποιεί την πρώτη διεθνή χρηματοδότηση Κινεζικής τράπεζας στην Ελληνική Ναυτιλία και αναλαμβάνει σύμβουλος της China Development Bank στην Ελλάδα.

Είναι επίσης Σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων σε Ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά και χορηγήσεων Μίσθωσης (Leasing) για οργανισμούς της Κίνας.

Ως Πρόεδρος του International Propeller Club των ΗΠΑ του Λιμένα Πειραιά από το 2013 είναι ένθερμος υποστηρικτής των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Παράλληλα, είναι Γενικός Γραμματέας Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Ελλάδας–Κίνα, Μέλος της Επιτροπής Μεσογείου του Κινεζικού Νηογνώμονα (CCS) καθώς και

διαφόρων σωματείων και οργανισμών της Ναυτιλίας και του Πειραιά.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (2004-6) και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Λιμένων (2006-7).

Ως αρθρογράφος και ομιλητής πολλών συνεδρίων που έχουν σχέση με την Ναυτιλία, το Περιβάλλον, την Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση, την Ενέργεια και την Διαχείριση Ακινήτων προασπίζει τον υγιή ανταγωνισμό και την αξιοκρατία, ενώ έχει τιμηθεί από διάφορους οργανισμούς της Ελλάδας και του

Εξωτερικού. Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ν.Δ. στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Τον Νοέμβριο του 2019 εξελέγη Αντιπρόεδρος του INTERNATIONAL PROPELLER CLUB.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, τα οποία εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού και της Πληροφορικής.


Το Mare Greco ευχαριστεί θερμά τον κύριο Γιώργο Ξηραδάκη για την ευγενική παραχώρηση της παρουσίασής του.







bottom of page